Onze vrijwilligers

Pauline & Maarten (2019-2020)

We kijken terug op een onvergetelijke ervaring, die ons de rest van ons leven bij zal blijven. Wat was het bijzonder en uniek om ons in een andere cultuur te mengen. Een project runnen in een land als Botswana is een uitdaging op verschillende vlakken, vanwege de andere normen en waarden die de mensen hanteren. In het begin was het zoeken, maar we hebben onze weg erin gevonden. We zijn van de mensen en de kinderen gaan houden. De kinderen voelden als onze kinderen. Het was geweldig om de kinderen te helpen en een lach op hun gezicht te creëren. Zeker als je weet in wat voor omstandigheden ze wonen en de ouders ze in veel gevallen verwaarlozen. Wat hadden we ze graag langer geholpen. Liefde en aandacht dat is wat deze kinderen nodig hebben, iets wat wij ze konden geven. 

WhatsApp Image 2020-05-11 at 15.53.11
Sebastian & Riki (2017-2018)

Na een intensieve voorbereiding was het moment in september 2017 eindelijk daar: wij vertrokken naar het zonovergoten Botswana! In een jaar tijd hebben we door nauwe samenwerking met diverse kleuterscholen, de Ursuline Zusters en ons eigen lokale team de onderwijskansen van tientallen kinderen écht weten te vergroten. Ook hebben we samen met de lokale staff de helpklas inhoudelijk ontwikkeld, het plan voor een Social Office verwezenlijkt en het projecthuis verder opgeknapt tot een heerlijk thuis.

De vertrouwensband met de staff, de lach op het gezicht van al die kinderen, het onderdeel zijn van de lokale bevolking van Serowe. Oja, en de ongenode koeien, kippen en ezels in de tuin natuurlijk. Wat een onvergetelijk jaar!

Some memories never leave your bones. Like salt in the waves, they become part of you. And you carry them.

Elena & Sjoerd (2013-2014)

 “Tien maanden op een krukje in het stof.” Zo heeft Trudeke ons warm gemaakt voor Bokopano in Serowe, Botswana. En zo was het ook, in het stof… Maar oh wat was het ook zo veel meer dan dat! Vrolijke kindersnoetjes, uitdagende cultuur- en onderwijsverschillen, hobbels te overwinnen, leren tevreden te zijn met maar heel weinig, een prachtig land, heel veel lessen voor het leven en vooral een intense ervaring die we voor altijd koesteren. Afrika kruipt onder je huid wordt wel eens gezegd. Absoluut waar. We zijn al twee keer tijdens een vakantie terug geweest in Serowe en kijken uit naar onze volgende keer. Voor iedereen die twijfelt… zeker doen!

Vrijwilliger worden voor Bokopano?